Advies nodig? Neem contact op met Kennisnet support
0800 321 22 33 | ibp@kennisnet.nl

Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy

Het netwerk is voor iedereen die zich op school bezighoudt met IBP. Dit netwerk is dé plek om met collega’s die zich bezighouden met IBP, kennis en ervaringen te delen, gebruik te maken van standaarddocumenten en met elkaar in gesprek te gaan.

Doe mee

In het besloten online forum kun je vragen stellen en in gesprek gaan met andere IBP’ers en de experts van de sectorraden en Kennisnet. Bezoek de netwerkbijeenkomsten en maak gebruik van de Aanpak IBP om direct zelf aan de slag te gaan

Heeft u zich wel aangemeld, maar geen toegang tot Yammer? Stuur een mail naar ibp@kennisnet.nl.

IBP-informatie over producten en leveranciers

Een snelle check van de privacy-aspecten van educatieve tools, voorbeelddocumenten of DPIA’s die al door anderen zijn uitgevoerd? Maak gebruik van de kennis die we al met elkaar hebben opgebouwd. Wil je een zelf uitgevoerde DPIA of andere documenten delen? Stuur een mail naar ibp@kennisnet.nl, dan delen wij het met het hele netwerk.

Handige links naar IBP-informatie

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Hieronder vind je handige links naar alle informatie van Kennisnet, SIVON, de PO-Raad en VO-raad

Over het Netwerk informatiebeveiliging en privacy po/vo

Het netwerk wordt aangestuurd door de regiegroep, die bestaat uit vertegenwoordigers van schoolbesturen. De regiegroep bestaat uit Elly Dingemanse (Johan de Witt-gymnasium), Ciska Doeleman (Stichting Catent), Hans Miegielsen (Stichting INOS) en André Poot (Stichting CVO-AV) en wordt inhoudelijk en organisatorisch ondersteunt door Kennisnet, SIVON, de PO-Raad en VO-raad.

In het netwerk wordt in (thema)werkgroepen samengewerkt aan verschillende IBP-vraagstukken, zoals:

  • Uitvoering DPIA’s leerlingadministratiesystemen
  • Werkgroep IBP-vraagstukken po en vo

Het netwerk komt een aantal keer per jaar bij elkaar in netwerkbijeenkomsten waarin interessante onderwerpen worden besproken. De volgende (online) bijeenkomst is op donderdag 17 juni 2021, van 15.00 – 17.00 uur. 

Meer informatie

Meer weten over het Netwerk informatiebeveiliging en privacy? Kennisnet schreef er een artikel over. Wil je deel uitmaken van het netwerk en profiteren van alle voordelen, kennis, documenten en samenwerking? Of deelnemen in werkgroepen? Meld je dan nu aan via het aanmeldformulier.

Heb je vragen over het Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo? Stuur dan een e-mail naar ibp@kennisnet.nl