Advies nodig? Neem contact op met Kennisnet support
0800 321 22 33 | ibp@kennisnet.nl

Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo

Het netwerk is voor iedereen die zich op school bezighoudt met IBP. Dit netwerk is dé plek om met collega’s die zich bezighouden met IBP, kennis en ervaringen te delen, gebruik te maken van standaarddocumenten en met elkaar in gesprek te gaan.

Doe mee

In het besloten online forum kun je vragen stellen en in gesprek gaan met andere IBP’ers en de experts van de sectorraden en Kennisnet. Bezoek de netwerkbijeenkomsten en maak gebruik van de Aanpak IBP om direct zelf aan de slag te gaan

Heb je je wel aangemeld, maar geen toegang tot Yammer? Stuur een mail naar ibp@kennisnet.nl.

Bijeenkomsten

Het Netwerk IBP organiseert regelmatig bijeenkomsten. Onze experts delen hun kennis over informatiebeveiliging en privacy in het onderwijs.

Bekijk de agenda

IBP-informatie over producten en leveranciers

Een snelle check van de privacy-aspecten van educatieve tools, voorbeelddocumenten of DPIA’s die al door anderen zijn uitgevoerd? Maak gebruik van de kennis die we al met elkaar hebben opgebouwd. Wil je een zelf uitgevoerde DPIA of andere documenten delen? Stuur een mail naar ibp@kennisnet.nl, dan delen wij het met het hele netwerk.

Handige links naar IBP-informatie

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Hieronder vind je handige links naar alle informatie van Kennisnet, SIVON, de PO-Raad en VO-raad.

Over het Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo

Het netwerk wordt aangestuurd door de regiegroep, die bestaat uit vertegenwoordigers van schoolbesturen. De regiegroep bestaat uit André Poot (Stichting CVO-AV), Ciska Doeleman (Stichting Catent), Elly Dingemanse (Johan de Witt-gymnasium), Ferenc Jacobs (Stichting Ambion) en Hans Miegielsen (Stichting INOS) en wordt inhoudelijk en organisatorisch ondersteund door Kennisnet, SIVON, de PO-Raad en VO-raad.

In het netwerk wordt in (thema)werkgroepen samengewerkt aan verschillende IBP-vraagstukken, zoals:

  • Werkgroep IBP-vraagstukken po en vo
  • Werkgroep bewaartermijnen

De uitvoering van de DPIA’s op de leerlingadministratiesystemen ESIS, ParnasSys, Magister, Somtoday en SchoolOAS is afgerond.

Het netwerk komt een aantal keer per jaar bij elkaar in netwerkbijeenkomsten waarin interessante onderwerpen worden besproken. De volgende (online) bijeenkomst is op donderdag 14 oktober 2021, van 15.00 – 17.00 uur. 

Meer informatie

Meer weten over het Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy? Kennisnet schreef er een artikel over. Wil je deel uitmaken van het netwerk en profiteren van alle voordelen, kennis, documenten en samenwerking? Of deelnemen in werkgroepen?

Meld je aan via het aanmeldformulier.

Heb je vragen over het Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo? Stuur dan een e-mail naar ibp@kennisnet.nl