Advies nodig? Neem contact op met Kennisnet support
0800 321 22 33 | ibp@kennisnet.nl

Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo

Het netwerk is voor iedereen die zich op school bezighoudt met IBP. Dit netwerk is dé plek om met collega’s die zich bezighouden met IBP, kennis en ervaringen te delen, gebruik te maken van standaarddocumenten en met elkaar in gesprek te gaan. Meld je aan via het aanmeldformulier.

Doe mee

In het besloten online forum kun je vragen stellen en in gesprek gaan met andere IBP’ers en de experts van de sectorraden en Kennisnet. Bezoek de netwerkbijeenkomsten en maak gebruik van de Aanpak IBP om direct zelf aan de slag te gaan

Heb je je wel aangemeld, maar geen toegang tot Yammer? Stuur een mail naar ibp@kennisnet.nl.

Bijeenkomsten

Het Netwerk IBP organiseert regelmatig bijeenkomsten. Onze experts delen hun kennis over informatiebeveiliging en privacy in het onderwijs.

Bekijk de agenda

IBP-informatie over producten en leveranciers

Een snelle check van de privacy-aspecten van educatieve tools, voorbeelddocumenten of DPIA’s die al door anderen zijn uitgevoerd? Maak gebruik van de kennis die we al met elkaar hebben opgebouwd. Wil je een zelf uitgevoerde DPIA of andere documenten delen? Stuur een mail naar ibp@kennisnet.nl, dan delen wij het met het hele netwerk.

Handige links naar IBP-informatie

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Hieronder vind je handige links naar alle informatie van Kennisnet, SIVON, de PO-Raad en VO-raad.

Over het Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo

De regiegroep bestaat uit André Poot (Stichting CVO-AV), Ciska Doeleman (Stichting Catent), Hans Miegielsen (Stichting INOS), Koen Wouters (Libréon), Gijs-Jan Bornebroek (De Haagse Scholen) en Henk Links (Stichting Christelijke Onderwijsgroep Vallei & Gelderland-Midden). De regiegroep wordt inhoudelijk en organisatorisch ondersteund door Kennisnet, SIVON, de PO-Raad en VO-raad.

Sommige leden van het netwerk werken in bepaalde groepen samen aan verschillende IBP-vraagstukken. Momenteel zijn er de volgende werkgroepen/klankbordgroepen:

  • Klankbordgroep IBP po/vo
  • Werkgroep bewaartermijnen
  • Rondetafel informatiebeveiliging en cybersecurity
  • Kennisgroep FG

De werkgroep ibp-voorwaarden heeft meegewerkt aan de tool Inzicht in ict-voorwaarden, die in april 2022 gelanceerd is.

De werkgroep IKC is beëindigd. Zij hebben gewerkt aan de Handreiking ‘AVG en informatieoverdracht en -uitwisseling tussen kinderopvang en basisonderwijs’, die gepubliceerd is op de Aanpak IBP. Ook de uitvoering van de DPIA’s op de leerlingadministratiesystemen ESIS, ParnasSys, Magister, Somtoday en SchoolOAS is afgerond. De 5 werkgroepen hebben gezamenlijk gewerkt aan de DPIA-rapportage, die te vinden is in de documentenbibliotheek van het netwerk.

Ook deelnemen aan een werkgroep of klankbordgroep? Meld je via ibp@kennisnet.nl

Het netwerk komt een aantal keer per jaar bij elkaar in netwerkbijeenkomsten waarin interessante onderwerpen worden besproken. De volgende (online) bijeenkomst is op donderdag 15 juni 2023, van 15.00 – 16.30 uur.

Meer informatie

Inmiddels bestaat het Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo al 1 jaar. Benieuwd naar de ervaringen? Kennisnet schreef er een artikel over. Meer weten over het netwerk? Lees dit artikel. We reiken jaarlijks de IBP Award uit. Lees meer over de uitreiking van de Award 2022. Wil je deel uitmaken van het netwerk en profiteren van alle voordelen, kennis, documenten en samenwerking? Of deelnemen in werk- en/of klankbordgroepen?

Meld je aan via het aanmeldformulier.

Heb je vragen over het Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo? Stuur dan een e-mail naar ibp@kennisnet.nl